top of page

Det ser ud til at zoneterapi kan mindske generne efter hjernerystelse

For tiden kan man læse på dr.dk, at behandlingerne for hjernerystelse er forældet i Danmark. Det fremgår af artiklen, at omkring 25.000 danskere bliver hvert år ramt af hjernerystelse, og op mod 7.000 har senfølger som for eksempel hovedpine, kvalme, søvnvanskeligheder, lyd- og lysfølsomhed, træthed, eller vanskeligheder med at koncentrere sig og huske.


Mange oplever, at de ikke bliver taget alvorligt i det etablerede system, og at de skal selv opsøge og finde hjælp. Det i sig selv kan være vanskeligt, når man er kognitivt udfordret af senfølgerne.Som studerende på Den Danske Zoneterapeutskole deltog jeg i 2023 i et mini-studie af effekten af zoneterapeutiske behandlinger på personer ramt af senfølger efter hjernerystelse (PCS). Klienterne blev fundet i samarbejde med Hjernerystelsesforeningen.


Efter fire behandlinger havde klienterne i gennemsnit fået reduceret hovedpine og træthed med 26 %, koncentrationsbesvær med 25 %, desorientering med 24 % og hukommelsesproblemer med 22 %.


Det er tydeligt, at det er de mere kognitive symptomer der bedres mest ved zoneterapien.

Fra ministudiet på Den Danske Zoneterapeutskole, 2023.


Ministudiet indikerede også, at de klienter, hvor hjernerystelsen er opstået indenfor de sidste 3 år, har bedst effekt af de zoneterapeutiske behandlinger, men også gruppen der har haft hjernerystelse i mere end 10 år, havde en reduktion i generne på op til 18%.


Det er ligeledes interessant, at der hvor zoneterapien ser ud til at have den største effekt er der, hvor den konventionelle behandling har mindre at tilbyde, nemlig på de kognitive symptomer. Zoneterapi ser derfor ud til at være et stærkt supplement til den konventionelle behandling.

Fra ministudiet på Den Danske Zoneterapeutskole, 2023.


Læs om ministudiet af senfølger fra Hjernerystelse (PCS) på den Danske Zoneterapeutskole, foråret 2023.

Lider du af senfølger efter hjernerystelse eller har du spørgsmål til, hvad zoneterapien kan gøre for dig, så er du velkommen til at kontakte mig på 2691 1919, eller bestil tid til zoneterapi hos Holistisk massage- og zoneterapi i Helsinge.

Zoneterapi
Zoneterapi kan reducere senfølger ved hjernerystelse73 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle

Comments


bottom of page