top of page

Hvad er zoneterapi, og hvad kan det hjælpe med?​

Opdateret: 1. jan.

Zoneterapi er en behandlingsmetode, hvor man med trykpåvirkninger ét sted på kroppen stimulerer og forbedrer funktionen et andet sted.


Teorien er, at hele kroppen (makrosystemet) er afspejlet i delområder af kroppen (mikrosystemer), som kommunikerer og vekselvirker med helheden. Den mest udbredte form for zoneterapi er fodzoneterapi, hvor fødderne ses som et mikrosystem*. Behandlingen består af tre kendetegn:

  • Hver fodzone svarer til et bestemt område i kroppen, og ved at påvirke zonen med en særlig manuel trykteknik opnås en afbalancerende effekt i kroppen, da udgangspunktet er, at kroppens dele taler sammen.

  • Som behandler ser jeg, sammen med dig, på hele din situation, med fokus på både funktionsforstyrrelser, årsagerne og kroppens selvhelbredende kræfter.

  • Der er tæt samarbejde mellem dig og mig, og du tager som klient medansvar på dig, for at få balance og ligevægt i din krop.

Hvad kan zoneterapi afhjælpe?
  • Stress

  • Fordøjelsesproblemer

  • Hormonel ubalance

  • Kredsløbsudfordringer

  • Hovedpine/migræne

  • Senfølger efter hjernerystelse eller COVID-19

  • Autoimmune sygdomme

  • Allergier

  • Astma

  • Træthed

  • Svækket immunsystem

  • Og meget mere


Sådan virker behandlingen

Ømhed i en reflekszone henviser til et eller flere organer, som er dårligt fungerende. Ved at behandle de ømme reflekszoner med specielle trykkombinationer kan zoneterapien påvirke organerne til en bedre funktion og derved genoprette legemets balance. Zoneterapien anvendes på den måde som et middel til at genoprette kroppens balance og til at sikre dens funktion.


Med behandlingen sker der udrensning i kroppen, spændinger bliver reduceret, og blodomløbet bliver stimuleret samtidig med, at der sker en forøgelse af energistrømningerne i kroppen, hvorved der bringes ny livskraft til organismen.


Zoneterapi
Zoneterapi

Baggrund

Behandlingsformen er traditionel, dvs. at mange kulturer rundt på kloden, langt tilbage i tiden har anvendt teknikker med tryk på fødderne, for at påvirke helbredet.

I 1910'erne og 20'erne begynder læger, kiropraktorer og massører i USA at forske og samarbejde om kortlægning af sammenhængen mellem tryk på visse punkter på kroppen og bedre funktion af indre organer, samt den smertestillende effekt trykpåvirkningerne har. Særligt massøren Eunice Inghams kortlægning af fødderne i 1930'erne, ligger til grund for udviklingen af moderne zoneterapi. I 1950'erne bliver teorierne om zoneterapi udbygget og udbredt i Tyskland, og i 1970'erne bliver zoneterapi for alvor udbredt i Danmark.

Siden 1980'erne er traditionel kinesisk medicin, blevet integreret i de zoneterapeutiske behandlinger i form af den kinesiske meridianlære.​ Zoneterapien tager således udgangspunkt i et holistisk menneskesyn, der anerkender, at en ubalance ét sted i kroppen vil påvirke andre steder i kroppen.



Sådan foregår behandlingen

Når du kommer første gang spørger jeg ind til din almene tilstand, sygehistorik, formålet med- og dine forventning til behandlingen, og vi aftaler, hvad jeg skal have fokus på. Jeg undersøger dine fødder og mærker hvad fødderne "fortæller" mig, og giver dig en indledende behandling.

Til de efterfølgende behandlinger, udarbejder jeg en behandlingsplan, som tager udgangspunkt i de symptomer vi har fundet ud af skal behandles. Behandlingsplanen udarbejdes efter 5-elementsteorien, organuret, meridianlære, visuel foddiagnose og de zoneterapeutiske systemer. Behandlingsplanen kan, hvis det er relevant for dig og det passer ind i dit liv, også bestå i forslag til kosttilskud, ændring af kost- og motionsvaner.

​​

Du ligger eller sidder på briksen med løssiddende tøj, bare fødder og lægge. Først får du vasket dine fødder med varme omslag, dernæst blid mobilisering af fødder og lægge.

Jeg instruerer dig i dybdeåndedrættet, så dit nervesystem beroliges, og du slapper godt af på briksen. At få zoneterapi kan både være lidt ømt i starten, men ellers er det yderst afslappende. Jeg tilpasser trykket så det passer til dér hvor du er, og du kan trække vejret stille og roligt. Behandlingerne udføres i roligt tempo, så dit parasympatiske nervesystem aktiveres, og du kommer helt ned i gear under behandlingen.

Jeg anvender UCCA fodsalve, som består af bivoks, lanolin og nærende olier, der stimulerer kredsløbet. De fleste af olierne er økologiske, og er alle med til at blødgøre dine fødder længe efter behandlingen er slut.

Jeg producerer selv UCCA fodsalven, og ved, at den er 100 % naturlig og ren, uden unødvendige tilsætningsstoffer.

Husk at give dig selv ro efter behandlingen, så du får mest mulig effekt af behandlingen. Drik rigeligt med vand resten af dagen, da behandlingen igangsætter stor udrensning.

*Der findes også mikrosystemer i ansigtet, og ørerne. Disse behandler jeg i form af ansigtsreflekszoneterapi, japansk lifting og øreakupunktur efter aftale med dig, hvis det er relevant.


Babyzoneterapi
Babyzoneterapi

391 visninger0 kommentarer

Seneste blogindlæg

Se alle
bottom of page